Kincsre bukkantam

A munkavédelem területe mindenki számára ismerősen cseng, ha munkavállaló, ha vállalkozó. Munkavállalóként a feleslegesnek szánt és unalmas, semmitmondó ámbár kötelező oktatási napok jutnak eszünkbe, még vállalkozóként az a hihetetlen sokk, amikor először vesszük kezünkbe a témát, és döbbenünk rá, hogy mennyi jogszabály, mennyi hivatkozás, mennyi korlátozás és kötelezés övezi a témát, és nem mellesleg, hogy ezt mi nem fogjuk tudni megoldani, megcsinálni. Ha valamelyik kezdő vállalkozó minden akadályt szépen és gördülékenyen vesz is, ez az a téma, amibe biztosan beletörik a bicskája, és azt mondja, segítséget kell kérnie.

Ezzel nincs semmi gond, és nem is szégyen, hiszen nem vagyunk jogászok, sem polihisztorok, hogy mindenhez értenünk kell és mindent tudnunk kell, de azzal már meg fog valószínűleg gyűlni a bajunk, hogy hova is forduljunk.

Természetesen tevékenységi körtől függően lesz számunkra kiemelt terület a munkavédelem vagy éppen a szükséges elvégzendő feladat, de egy biztos, megéri több energiát és időt tennünk a megfelelő külső partner, szolgáltató felkutatásába, mert hatalmas segítséget jelenthet számunkra a mindennapok során. Nem kell ugyanis, csak egy olyan alkalmazott még irodai környezetben is, akire mondjuk véletlen ráesik a szekrény, vagy megrázza az áram, és máris kész a baj, mert bizony a kollégáknak hirtelen fogalmuk sem lesz mit tegyenek. Percek, hosszú-hosszú percek fognak eltelni, mire valaki rájön mit is kell tenni, és még több idő, még valaki hívja a mentőket. A másik véglet pedig, mikor mindenki segíteni rohan és mindenki hívja a mentőket. Meg kell határozni tehát, hogy ki mikor mit tesz vagy nem tesz vész esetén, ha valaki bajba kerülne. Ez azonban nem annyira egyszerű. És hát nem is kötelező. Valljuk meg őszintén, sokkal egyszerűbb egy általános oktatást leadni és a jelenléti ívvel meg is oldani a feladatot. Csak valódi védelem nélkül marad a cég. És ha netalántán baj adódik, akkor bizony megbosszulja magát a dolog.

Én a https://activesafety.hu/ csapatával dolgozom együtt már közel két éve. Én is váltottam, hasonló megfontolásból, mert az egyik alkalmazottam eltörte a lábát, és hatalmas problémám kerekedett belőle, hiszen senki sem tudta, hogy hirtelen mi történjen, ki mit csináljon. Én nagyon meg vagyok elégedve ennek a csapatnak a munkájával. Az oktatásuk valódi csoda és annyira sok fontos ismeretet és rutint ad, hogy nyugodtan aludhatok, legközelebb biztosan tudni fogják, ha baj van kinek mi a dolga és kinek mit kell tennie.

Szólj hozzá!