Hosszú idők legjobb befektetése

Nem is olyan régen átvettem egy cég működésének vezetését. Ügyvezetőként még férfiként sem könnyű az ember élete, nemhogy nőként, úgy, hogy igazság szerint egyszer sem voltam még hasonló pozícióban. Nagyon vágytam arra, hogy egyszer elérjek ide, most azonban mégis félelmek ébredtek bennem. Nem is igazán a képességeim terén, mert tudom, hogy amit tudtam megtanultam, nem pusztán lexikálisan, hanem gyakorlatban is, de számtalan olyan tényező, nem várt esemény léphet fel egy ilyen vezetés folyamán, ami bedöntheti az ember terveit.

Amikor átvettem ezt a céget eldöntöttem, hogy az elején megteszek minden olyan lépést és döntést, ami nem valószínű, hogy szimpatikus lesz az alkalmazottak számára. Erre azonban szakemberek kellenek. Egy cég átvilágítása nagyon bonyolult folyamat én mégis belevágtam, és milyen jól tettem! Rájöttem ugyanis, hogy a folyamatok, kommunikációs utak nagyon jók. Jól kialakítottak és jól is működnek. Abban azonban már láttam némi problémát, hogy az egyes pozíciókban lévő alkalmazottak száma, motivációja, karriertapasztalata megfelelő-e. Már az átvételkor láttam, hogy néhány ember el fog pártolni a cégtől és az ő helyüket pótolni kell majd.

Ennek hatására elkezdtem keresgélni olyan megoldásokat, amik a munkaerő megfelelő kiválasztásában és az alkalmazotti összetétel átalakításában tudnának hasznos segítségemre lenni. Meg is találtam hála az égnek, az assesment center szolgáltatáson belül. A Kogwheel csapata bravúros szakértelemmel és gyorsasággal, hatékonyan és könnyen segítettek abban, hogy mindenki a megfelelő helyen, a megfelelő lehetőségekkel és motivációval dolgozhasson.

Ez a befektetés volt életem egyik leghatékonyabb és legeredményesebb befektetése. Biztos vagyok benne, hogy egy hosszútávú gyümölcsöző kapcsolat elébe nézünk, és még számtalan alkalommal lesznek segítségemre, akár a coaching, akár a szervezetfejlesztés vagy különböző kommunikációs tréningek tekintetében, ugyanis biztosra veszem, hogy számtalan problémát és nehézséget előzhettem meg azzal, hogy az ő csapatukat találtam meg, és kezelésbe vették a munkaerő állományomat. Örökké hálás leszek ezért magamnak is, hogy gondoltam rá és mertem belevágni, és ennek a kis csapatnak is, hogy segítségemre voltak a megoldásban.

Szólj hozzá!