A legjobb partnerem

Ha valaki arra adja fejét, hogy vállalkozó lesz és céget alapít, már önmagában egy nagyon kemény dologba vágja a fejszéjét, hiszen nem csak az alapítás, de a cég folyamatos rentábilis működtetése is nagyon sokrétű és nehéz feladat. Nem beszélve arról, hogy ha valaki a vállalata fő célkitűzésének a mezőgazdasági tevékenységet választja, hiszen ez még inkább viszontagságos, sokszor külső körülmények által meghatározott terület. Elég ha csak az időjárásra gondolunk, már az is nagyon nehéz év vagy évszakok elé tud minket állítani, ami önmagában meghatározza az az évi termést és eredményt, de beszélhetünk a különböző betegségek terjedéséről, a technika fejlődéséről és annak anyagi feltételeiről és sorolhatnám mét tovább a végeláthatatlan sort. Persze minden tevékenység ágban vannak nehézségek, ez nem kérdés, de nyilván azok a tényezők mindig nehezebben küzdhetők le, amik külső körülmények és nem igazán tudunk semmit ellenük vagy éppen értük.

Mi azt a taktikát választottuk, hogy amit csak tudunk vagy lehet megpróbálunk a maximális minőségben behozni a cégbe, hogy kompenzálni tudjuk azokat a tényezőket, amik rajtunk kívül esnek és nem igazán tudunk velük versenyre kelni. Éppen ezért például hosszas keresgélés után választottunk a piacon egy céget, aki üzletileg nagyon korrekt, szakmailag hihetetlen tudással rendelkezik és megfelelő raktárkészlettel dolgozik, hogy könnyedén és gyorsan el tudjon látni minket a megfelelő technológiai eszközökkel. Gondolhatunk itt a lekisebb traktor családtól a legnagyobbig bármire, vagy épp ezek kiegészítő termékeire, vagy ha szükséges – bár még sosem volt rá példa az öt év alatt hála a jó égnek – bármelyik eszköz szervízelésére.

Az odisys hihetetlen segítséget nyújt nekünk az eszközpark területén. Gyorsan és hatalmas szakmai támogatás mellett tudunk náluk mindig választani megfelelő gépet, aminek a beszerzése is rekord időn belül véghez megy, nem beszélve arról, hogy tényleg bármilyen kiegészítő kapható náluk. Összességében mi öt éve dolgozunk velük, csak tőlük szerzünk be mindent, és ezt még sosem bántuk meg. Ilyen igazán jó partnerek kellenek ahhoz, hogy el tudja bírni a cég azokat a veszteségeket, amiket más, befolyásunkon kívül eső dolgok határoznak meg. Nálunk legalábbis egyelőre nagyon jó hatékonysággal működik ez a taktika.