A legjobb megoldás

Ha az ember elér a karrierje csúcsára, és már úgy érzi mindenben elég jártas ahhoz, hogy a legnagyobb cégeket is el tudja vezetni minden probléma és szakmai kihívás nélkül, akkor az élet biztos lehet benne, hogy fog mutatni számos meg egy dolgot, hogy észrevegye, mindenhonnan van tovább fejlődni, és mindenki számára tartogat az élet meglepetéseket, még akkor is, ha ő már úgy érzi mindent látott és meg is oldott. Én is így voltam ezzel. Nemrég ugyanis elvállaltam egy nagyvállalat vezetését, és korántsem gondoltam, hogy hasonló problémákkal kell majd szembe néznem, mint amit az elmúlt időszakban feloldottam.

Hála a jó égnek én megtaláltam minden olyan segítséget, amire szükségem volt, mert bizony azt kell mondjam, máshogy nem sikerült volna. Ez a nagy szervezet ugyanis elkezdett lomhán, motiváció nélkül és kevés hatékonysággal működni, ami rövid idő alatt már a teljesítményen is érezhető volt. Ez is elég aggasztó volt, de sokkal nagyobb problémát okozott, hogy fogalmam sem volt miért alakulnak így a belső dolgok. Mitől kezdtek el ez emberek kvázi kiégni, amikor mindent ugyanúgy csinálok és igazgatok, mint az előtt.

A választ a számomra már sokszor megoldást hozó kogwheel csapata adta meg, mert az ok nem volt más, mint a feszültség, erre pedig tökéletes választ adott a stresszkezelés, ami szinte egy hónap alatt tökéletesen feloldotta minden problémánkat. A dolgok, az emberek, vezetők, folyamatok elkezdtek ugyanúgy működni, mint három – négy hónappal a romlás előtt. Hihetetlen, hogy ez a csapat mindig a segítségemre tud lenni, mint ahogyan az is, hogy ilyen problémák láthatatlan alakulnak ki a cég életében, és mivel fel sem ismerjük őket, megoldást sem tudunk keresni rá. De látható, hogy egy jó partner kincset ér, és számos váratlan helyzetben segítségül tud szolgálni. Én mindenkinek azt kívánom, hogy hasonlóan jó partnerekre találjon a munka során, mint én, mert ez már fél sikert biztosít.